Новини

Орган прозвуча тържествено в Двореца преди Великден

В стилна обстановка два оркестъра, хор, солисти и танцова двойка създадоха празнично настроение в навечерието на празника.

Празничен концерт събра в Двореца на културата в Перник в навечерието на Великден КО "Орфей", Духовия оркестър, хор "Родна песен", солисти и танцова двойка. В стилна обстановка в празнично украсеното фоайе публиката бе впечатлена от атрактивна програма и майсторски изпълнения. Двата оркестъра редуваха изпълненията си, за да пренесат публиката от пищните дворци във Виена към немския барок и музиката- вселена на Бах. Прозвуча страстно танго и танцова двойка се понесе във вихрен танц.

Публиката избухна в аплодисменти в ритъма на "Радецки марш"и вдигна наздравица с популярната ария от операта "Травиата" на Верди, изпълнена от солистите Галя Павлова и Евгени Ботев. Във фоайето на Двореца тържествено прозвуча звук на орган, а публиката остана впечатлена от атрактивното изпълнение на маримба на солиста Мирослав Димов. Празнично и светло настроение внесоха със звънките си гласчета малките певци от хор "Родна песен" към ОДК. Хорът изпълни и песен по музика на своя диригент Димитър Констанцалиев.

 

Публикувано на: 2014-04-18 22:54:39