Новини

Жури определи най-добрите рисунки от международния конкурс в Перник

Председател на журито е проф. Бисера Вълева- преподавател в НХА и СУ "Св. Кл. Охридски" в София. Наградените рисунки ще бъдат подредени в изложба.

Мария Любомирова - 5 год. - Златен медал

Мария Любомирова - 5 год. - Златен медал

Жури определи най-добрите рисунки от Международния конкурс за детска рисунка в Перник. Конкурсът се провежда за осми път и се организира от Двореца на културата и Обединената школа по изкуствата в Перник под патронажа на кмета на общината Росица Янакиева. Включиха се десетки деца и младежи на възраст от 5 до 19 години от училища по изкуствата, школи и кръжоци в цялата страна. Сред наградените са деца от Търговище, Добрич, Перник, Сливен, Свищов, Велико Търново, София и др. Председател на журито, което оценяваше рисунките, е проф. Бисера Вълева- преподавател в НХА и СУ "Св. Кл. Охридски" в София. Членове са Ерика Николова- преподавател в НУИИ в  София и художникът Ангел Атанасов.

Бояна Павлинова - 11 год. - Златен медал

Бояна Павлинова - 11 год. - Златен медал

Наградените рисунки ще бъдат подредени в изложба, която ще се открие на 25 април в Перник. Същия ден започва и Международният конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, в който тази година ще се включат 130 деца от цяла България, както и гости от Македония и Германия. Наградният фонд е 1 000 лева. Наградата ще бъде присъдена от професионално жури с председател диригента на КО "Орфей" и преподавател в Музикалната академия "Панчо Владигеров" маестро Райчо Христов за особено ярко дарование.

Мария Дамянова - 12 год. - Златен медал

Мария Дамянова - 12 год. - Златен медал

 

Публикувано на: 2014-04-14 08:08:24