Новини

Йоана Буковска си смени фамилията

Актрисата за първи път се подписа с новата си фамилия Йоана Буковска-Давидова в рубриката "Автограф за Перник".

Йоана Буковска си смени фамилията. Популярната актриса за първи път се подписа с новата си фамилия Буковска-Давидова в традиционната рубрика "Автограф за Перник" в Двореца на културата. За спомен на любимата си публика тя написа: "След време на изпитание идват моментите на благодат и благоденствие. Перник премина успешно своя изпит със земетресението през 2013 г. Бъдете готови да осъществите най-дръзките си мечти, защото те са на път да ви споходят. Бъдете здрави, мечтайте и дерзайте. С цялата ми обич и дълбок поклон на щедрата и всеотдайна пернишка публика."

Пред почитателите си в Двореца на културата Йоана разказа как образът на Стела в тв сериала "Дунав мост" в началото й се струвал твърде далечен, докато по стечение на обстоятелствата не се наложило именно тя да изиграе тази героиня. За нея в началото режисьорът Иван Андонов бил предвидил стиптийзьорка, която обаче въобще не се справила. Впоследствие именно тази роля стана за Йоана трамплин към голямата сцена и й донесе награда "Златна ракла" за най-добра актриса. Йоана смята, че през годините е имала щастието да работи с най-големите български режисьори. "Театърът е лабораторията, в която актьорът се развива, а киното дава възможност да видиш вселената на една героиня в нейното око." каза Буковска.

Водещият Божидар Попчев, който е завършил НАТФИЗ в един клас с Йоана разказа как, когато я видял за първи път пред академията тя му заприличала на ангел. Тогава той се приближил до нея и първите думи, които й казал, били: "Извинете, ще се ожените ли за мен?" До днес двамата артисти са добри приятели. На сцената те са се срещали в пиесата "Главанаци" в ДТ "Боян Дановски" в Перник. Пред публиката в популярната рубрика "Автограф за Перник" двамата в дует рецитираха стихотворение на Вапцаров, откъс от спектакъл, в който участват.

Публикувано на: 2014-04-13 18:41:21