Новини

Бляскаво модно шоу закри Пролетния салон на изкуствата в Перник

Абитуриентка получи нов тоалет за бала, дело на дизайнерката Виктория Огнянова.

Бляскаво модно шоу закри Пролетния салон на изкуствата в Перник. Манекенки от модна агенция "Ивет Фешън" дефилираха в бански костюми, в ежедневни облекла на KENSOL и в официални вечерни тоалети. Пролетна феерия от ефирни материи, пъстри багри и слънчево настроение изпълни фоайето на Двореца на културата, което бе изцяло преобразено специално за събитието. Черешката на тортата бе представянето на абитуриентския тоалет, с който Диана Димитрова ще отпразнува своя бал. Тя се появи с дълга черна рокля  с гол гръб с ефектна горна част, декорирана с дантела, ръчно бродирана с мъниста. Момичето сподели, че точно така си се представяло на бала и малко смутено, но щастливо, премина по модния подиум като истинска манекенка редом с красивите моделки от модна агенция "Ивет фешън". Тоалетът бе изработен днес от дизайнерката Виктория Огнянова. Тя се дипломира миналата година в Националната художествена академия в класа на доц. Мариела Гемишева. Сред публиката, която наблюдава модния спектакъл, какъвто за първи път се случва в Перник, бе шефката на една от най-големите и престижни модни агенции в България Ивета Григорова.

Зрителите имаха възможност да разгледат и фотосите от изложбата на Велислава Каймаканова-Ножарова под мотото "Да оставим следи", в която известни българи позират в ролите на популярни личности от света на книгите, киното и историята. Сред уникалните снимки, които перничани могат да видят във фоайето на Двореца културата са Луиза Григорова и Башар Рахал, които пресъздават сцена от филма "Леон", Цветана Манева като кралица Елизабет II, а певицата Белослава като нейната предшественичка Елизабет I. За откриването дойдоха авторката Велислава Каймаканова и актрисата Луиза Григорова. Снимките се продават благотворително за набиране на средства за оборудване на болници в страната.

Сред атракциите в деня, посветен на модата, бе преобразяването на няколко дами на различна възраст от професионален гримьор. Станислав Атанасов-Слав, който само преди дни получи Златна игла за моден гримьор, така промени и без това красивите дами, че собствените им съпрузи не можаха да ги познаят. С новата си визия дамите позираха пред обектива на модния фотограф Момчил Христов.

През целия ден в импровизирани модни ателиета се изработваха бански костюми, а художничката Елена Темелкова превърна ефирна коприна в уникални шалове.

Модната фиеста закри тридневния Пролетен салон на изкуствата в Перник. В предишните два дни любителите на изкуството се срещнаха в поредица от атрактивни събития с танците и с литературата. Събитието се организира от Община Перник и ОК "Дворец на културата" и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за европейска столица на културата.

Виж снимки от третия ден тук

Публикувано на: 2014-04-11 10:17:02