Новини

Български танцьори ни представиха в Турция

Ансамбъл "Граовска младост" бе гост в мащабен фестивал в Есхи Шехир.
Танцьори от АНПТ "Граовска младост" в Двореца на културата в Перник представиха България на международен форум в гр. Есхи Шехир, Турция. Събитието събра 42 фолклорни формации от няколко континента в града, който е обявен за столица на туркоезичните народи. Като специални гости участваха ансамбли от България, Румъния, Словения и Македония.
Пъстрият фестивал бе посветен на идването на пролетта и изпълни града и околностите му с много настроение, багри, музика и танци в продължение на пет дни. Фестивалът нямаше конкурсен характер. Всяка от формациите се представи със своя програма и се включи в общо дефиле, което премина през оживените улици на града.
Българският ансамбъл "Граовска младост" с хореограф Тодор Тодоров бе посрещнат от публиката въодушевено, а буйните граовски ритми накараха стотици зрители да аплодират дълго и възторжено изпълненията на танцьорите.
По време на престоя в Турция водещи хореографи от Казахстан работиха усилено с танцьори от различни държави, а резултатът бе впечатляващ танцов спектакъл, който бе представен на финалния концерт. В общата композиция се включиха и танцьорите от "Граовска младост". Заедно с участниците от няколко формации те се справиха блестящо и обраха овациите на публиката.

Виж снимки от представянето тук

 

Публикувано на: 2014-03-26 22:14:01