Новини

Дидо от Д2, Ваня Щерева, Людмила Сланева и Кирил Ефремов четат разкази в Перник

Популярните артисти ще гостуват във формата "Пощенска кутия за приказки" на Гери Турийска в рамките на Салона на изкуствата.

Дидо от Д2, певиците Ваня Щерева и Людмила Сланева и актьорът Кирил Ефремов ще четат разкази в Перник. Популярните артисти ще гостуват в специалното издание на "Пощенска кутия за приказки". Водещ ще бъде Гери Турийска, която е и автор на идеята за формата. Текстовете са забавни, а изпълнението на четящите превръща тези събития в забавни купони, споделя Гери.
Проектът стартира преди няколко години с един текст, написан от самата Гери и Стоян Динков- син на големия наш поет Иван Динков. Текстът представлява диалог между мъж и жена и техните любовни писма. Текстът излиза в книга, а на представянето Гери решава да разчупи атмосферата като слага една пощенска кутия и провокира гостите да пускат в нея любовните си писма. Когато после прочела писмата, Гери харесала много от тях и решила, че тези текстове трябва да стигнат до повече хора. Организирала втора премиера на книгата, на която прочела тези писма. Получила се страхотна атмосфера, а след събитието хората започнали да я питат- кога ще бъде следващото четене.
Така от само себе си се родила идеята за събиране на хора, изкушени от литературата, и четенето на различни текстове. Гери задавала някаква тема и пощенската кутия се пълнела с текстове. Четенията първоначално събирали 50-тина души, предимно приятели. Но всеки следващ път слушателите ставали все повече, пишещите също. Заинтересували се медиите и "Пощенска кутия за приказки" станало търсено, чакано и харесвано събитие. Сред четящите се събирали все повече популярни имена. Сред редовните гости Графа, Мария Илиева, Ваня Щерева, Дидо от Д2, Любен Дилов- син и много други. Вече е факт и първата книга с текстове.
Какво ще се случи от тук нататък? Гери не знае, пък и не планира. Просто се забавлява и се надява да доставя радост и на повече хора около себе си. А че това е така, доказателство са пълните клубове и пълната пощенска кутия. "Пощенска кутия за приказки" вече пътува и из страната при голям интерес.
В Перник Гери Турийска, Дидо, Ваня Щерева, Людмила Сланева и Кирил Ефремов ще гостуват на 9 април от 19, 00 ч. в рамките на Салона на изкуствата. Събитието е подходящо за хора на всякаква възраст и с всякакви интереси, стига само да обичат да се забавляват, да четат и да слушат.

Публикувано на: 2014-03-24 15:48:17