Новини

Теди Кацарова представя съвършената храна в книга

Певицата ще представи своята книга с пътеписи  и рецепти, ще приготви вкусна храна и ще пее за гостите на Салона на изкуствата в Перник.

Теди Кацарова ще представи своята книга "От двете страни на съвършената храна" на Салона на изкуствата в Перник. Певицата ще разкаже за интересните си пътешествия из екзотични държави, ще приготви на място за гостите вкусни хапки, ще сподели някои от рецептите в книгата и ще попее.
Книгата "От двете страни на съвършената храна" е интригуващ пътепис. Авторката разказва за интересните си пътувания и споделя вкусни рецепти. Със свои рецепти и кулинарни съвети се включва и професионалният готвач Филип Петров. Книгата е илюстрирана с авторски снимки на двамата автори от Индонезия, Виетнам, Катар, Йордания, Скандинавия. Интересно е съчетаването на двата погледа на една певица и един готвач към съответните държави, традиции, кухня.
Ето една от вкусните рецепти, включени в книгата:
Табуле
Продукти за 4 порции:
1/3 чаша булгур (ситно нарязано жито)
2 големи домата, ситно нарязани
1/4 чаша лимонов сок
4 чаши прясно нарязан магданоз листа (две големи връзки)
1 чаена чаша нарязани пресни листа от мента (една връзка)
4 стръка зелен лук, тънко нарязан
1/4 чаша зехтин
Начин на приготвяне:
Булгурът се залива с една чаша гореща вода и се изчаква 30 мин., докато набъбне и омекне. В голяма купа се слагат нарязаните на много ситно домати, магданоз, мента, много на ситно нарязан лук, зехтин и лимон. Посолява се на вкус. Салатата се консумира с лъжица.

Срещата с Теди Кацарова и нейната книга ще се състои в рамките на предстоящия Пролетен Салон на изкуствата в Перник на 9 април. През целия ден в Двореца на културата ще се проведат поредица от срещи с различни автори. Издателства ще представят свои книги. Със специален щанд ще се представи и библиотеката "Светослав Минков" в Перник. Денят, посветен на литературата, обещава да предложи много атракции, интересни срещи и нова интересна литература за любителите на книгата.

 

Публикувано на: 2014-03-23 18:52:23