Новини

Slash забива в новия албум на Д2

Дидо се готви за срещата си с фенвете в  Перник и за голямото четене в "Пощенска кутия за приказки" на Гери Турийска.

Д2 събират в новия си албум цяло съзвездие български и световни музиканти и изпълнители. Дни преди официалното представяне на "Феникс" музикантите разкриха малко повече подробности около диска. В него са включени 10 песни и 5 бонус трака. В записите на отделните парчета участват българската поп дива Мария Илиева, китарната легенда Лени Кордола, който е продуцент на предишния албум на групата "6", рок иконата Slash от Guns N' Roses, както и бийт-боксърът RED ONE.
Любопитно е, че песните от албума са записвани в продължение на година и половина в бившата резиденция на Тодор Живков в Осоговската планина. Музикантите на практика се бяха скрили от света там и бяха оборудвали студио и репетиционна. Това е начинът, по който работят големите световни банди, разказва фронтменът на групата Митко Кърнев.
D2 прекарвали времето в интензивно свирене, но също така участвали в социалния живот на селото, а от време на време посрещали и гости, сред които Рут Колева и бившия американски посланник Джеймс Уорлик. Специално за феновете си бандата пусна галерия от снимки, разказващи историята на ФЕНИКС на официалния си сайт d2band.com.
След приключване на записите, следва над 2 години довършителна работа – D2 пишат текстовете заедно с добрия си приятел Александър Петров, автор на незабравими лирики като "Бъди какъвто си" и "Малкият град"; миксът на албума е дело на Димитър Ганчев, а мастерингът е правен в САЩ от носителя на награда „Грами” - Brad Blackwood. След сериозна вътрешна селекция D2 са избрали песните във ФЕНИКС от над 20 готови композиции, а в абсолютна тайна се пази първият сингъл от албума – никой извън групата и студийния им екип не е чувал парчето, което ще бъде представено на специално лайв шоу на 28 март (петък) в клуб Joy Station.

 

Публикувано на: 2014-03-19 16:39:43