Новини

Ослепителни на бала

В рамките на Пролетния Салон на изкуствата в Перник една абитуриентка ще получи подарък- дизайнерски тоалет за бала.

Специално предизвикателство към абитуриентите отправят организаторите на Пролетния салон на изкуствата в Перник. Едно момиче, което се дипломира тази пролет, ще може да блесне на бала с дизайнерски тоалет, изработен специално за нея от студенти по моден дизайн от няколко висши училища. Момичето ще бъде определено с томбола, в която ще могат да се включат всички желаещи. За целта кандидатките трябва да изпращат свои снимки на страницата на Салона на изкуствата във Фейсбук

или да позират пред обектива на фотограф, който ще посети всички училища в Перник. На 7 април в Двореца на културата в присъствието на всички участници в томболата, ще бъде изтеглено името на момичето, което ще получи наградата. След като й бъдат взети мерки, младите дизайнери ще определят заедно с нея най-подходящата материя, цвят и модел. Роклята ще бъде ушита в ателие на открито пред Двореца на културата на 10 април, а момичето ще стане звезда на модното шоу вечерта на професионален подиум.

10 април е определен от организаторите на предстоящия Салон на изкуствата за ден, посветен на осмото изкуство- модата. Перничани и гостите на града ще могат да видят на живо как едно обикновено парче плат се превръща в истинско произведение на изкуството, ще участват в редица модни предизвикателства. Вечерта ще завърши с бляскаво ревю на официални вечерни тоалети от новите пролетно-летни колекции на водещи дизайнери. Това ще бъде и финалът на тазгодишния Салон на изкуствата в Перник, в който предишните два дни ще бъдат посветени на танцовото изкуство и литературата.

 

Публикувано на: 2014-03-18 20:47:52