Новини

Музикален зов посреща пролетта

Мощна въздушна вълна се очаква над Перник на 18 март. В навечерието на пролетта за общ концерт се събират духовите оркестри от Перник и Кюстендил.

Съвместен концерт на духовите оркестри в Перник и Кюстендил ще посрещне пролетта в Перник. На 18 март огт 17, 30 ч. в малкия салон на Двореца на културата 30 музиканти ще срещнат емоцията и таланта си, за да създадат пролетно настроение за любителите на музиката в града.  Двете формации са работили заедно преди 15 години. В сегашните състави все още има хора, които са участвали в съвместните концерти и помнят невероятната емоция за музикантите и публиката, която са предизвиквали те. Преди няколко месеца пернишкият духов оркестър от ОК "Дворец на културата" с диригент Трифон Трифонов гостува на публиката в Кюстендил с Коледен концерт и предизвика истински фурор. Сега пък пернишките музиканти посрещат колегите си от Духовия оркестър на Община Кюстендил с ръководител Димитър Манов. Публиката в Перник и гостите от Кюстендил, които се очаква да препълнят залата в Двореца на културата в Перник, ще станат свидетели на уникално зрелище. На сцената ще излязат 30 музиканти с духови инструменти, ударни и китара. Заедно с тях ще се изявят и вокалистите Митко Гълъбов, който е музикант в кюстендилския оркестър, Николета Станойкова, която е добре позната на публиката не само в Перник и в Кюстендил, но и в цяла България с участието си в тв шоуто "България търси талант", както и младите талантливи певици Петя Даскалова и Кристина Миткова.

Концертът ще започне с гореща фиеста на брега с "Fiesta Della Costa" от Лук Жистел, ще успокои емоциите с нежната мелодия "Sleepy shoers" на английския композитор Джони Пърсън, ще раздвижи кръвта с една гореща Ча-ча-ча. Нежна пан-флейта ще изпълни романтичната пиеса "Самотният пастир" от румънския композитор Джордж Замфир. Ще прозвучат  и популярни мелодии от световната музикална класика, сред които песни от репертоара на Жо Дасен и Луис Армстронг. Концертът ще завърши с вечната българска песен "Повей, ветре" из репертоара на Паша Христова.

Музикантите обещават общите концерти на двата оркестъра да станат традиция и да радват публиката в двата града включително и с изяви на открито през топлите пролетни и летни дни.

 

Публикувано на: 2014-03-13 21:56:34