Новини

Д2 възкръсват с Феникс

Бандата представя четвъртия си самостоятелен албум със заглавие "Феникс" на 28 март. След това ще снима клипове, а между сетовете Дидо ще прескочи до Перник, за да чете свои разкази на феновете.

Д2 разкриха името на предстоящия си албум. Музикантите разкриват по лъжичка тайните около новия си диск, който ще бъде представен на 28 март в столичен клуб. Те обявиха символичното име на албума "Феникс". Обложката изобразява метална жар птица, която излиза от огъня.
Това е първият албум на групата от осем години насам и е чакан с голямо нетърпение от феновете. Ще включва както ритмични рок парчета, така и нежни балади, а преобладаващата част от песните са на български език. Летвата за Феникс е вдигната високо, защото в дискографията си дотук D2 имат само успешни заглавия – предишните им три албума Ледено момиче, 2002 и 6 са пълни с класики и от тях общо са продадени над 250 000 диска. В седмиците преди излизането на Феникс D2 предстои да разкрият детайлите по записите на албума и колаборациите си в него, а все още свръхсекретният първи сингъл, ще може да бъде чут за първи път на ексклузивния им концерт в клуб Joy Station на 28 март.
Веднага след промоцията музикантите се захващат да клипират някои от парчетата. Между снимките обаче Дидо ще прескочи до Перник, където ще участва в четенето на Пощенска кутия за приказки. Популярният формат с автор и водещ Гери Турийска ще бъде част от Салона на изкуствата в Перник. В деня, посветен на литературата, любителите на изящната словесност ще се срещнат с различни автори и заглавия. Пощенска кутия за приказки е нетрадиционен формат, в който популярни артисти пишат по зададена тема. Текстовете се четат пред публика и са невероятно забавни. Вече  е факт и първата книга с текстове от поредицата, която ще бъде представена в Перник. Заедно с водещата Гери Турийска и Дидо от Д2 се очаква в Перник да дойдат още редица популярни певци и артисти.

 

Публикувано на: 2014-03-13 21:50:14