Новини

Спектакълът "Фурия" препълни залата

Публиката аплодира бурно танцьорите и инструменталистите от АНПТ "Граовска младост" към Двореца на културата. Свежа нотка внесе очарователната Сандра от НМТ "Стефан Македонски" с изпълнение на "All that Jazz".

Концерт-спектакълът "Фурия" препълни зала "Георги Русев" на Двореца на културата в Перник. Шоуто бе избрано от организаторите на националния празник на България 3 март като специален поздрав към перничани и гостите на града. Спектакълът, който бе показан премиерно на "Сурва" пред публика от цял свят, отново предизвика огромен интерес. Залата буквално се пръскаше по шевовете от всички, желаещи да се насладят на изпълненията на най-добрите певци, танцьори и инструменталисти от Перник и гостуващи артисти. На сцената се редуваха поп музика с класически балет, спортни танци с фолклор. Заедно прозвучаха КО "Орфей" и Духовият оркестър. Емоцията вдигна изпълнението на "Майсторите на танца", които представиха в атрактивни костюми стилизиран фолклор. Изящните балерини от балет "Вая" както винаги изпълниха сцената с красота и грация. Разтърсващ хип-хоп представиха заедно формациите "Switch" и  "Da click". Момичетата от балет "Авангард" завъртяха публиката в любовен водовъртеж. С вълнуващ глас впечатли зрителите младата Илейн, а новият елемент в шоуто бе вълнуващото изпълнение на "All that Jazz" от Сандра - солистка на НМТ "Стефан Македонски". С много страст и грация очароваха танцьорите от клуб по спортни танци „Проданс“ от София. Публиката аплодира бурно сърцатите танцьори от АНПТ "Граовска младост" и музикантите от оркестъра. Всички тези толкова разнородни жанрово изпълнения звучаха в абсолютна хармония, обединени от символични сцени от Библията, представени от студенти от НАТФИЗ "К. Сарафов". Ефектът за зрителите се допълваше от голяма видеостена, артистично осветление и перфектен звук. Водещ на  спектакъла бе актьорът Иван Бурджев.


За осветлението и звука по време на шоуто се грижи Александър Пигов, а видеодизайнът е дело на „ЕНИ филм“. Сценарист на спектакъла е Боне Андонов, а постановчик – директорът на ОК „Дворец на културата“ Милчо Спасов. Спектакълът се осъществява със съдействието на Община Перник и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за културна столица на Европа.

 

 

Публикувано на: 2014-03-04 08:50:02