Новини

С „Фурия“ отбелязват 3 март в Перник

Концертът с участието на най-добрите изпълнители от Перник и гостуващи артисти, който бе игран премиерно на Сурва, ще бъде празничен поздрав за перничани и гостите на града в деня на националния празник на България.

Концерт-спектакълът „Фурия“ ще  се играе на сцена "Георги Русев"  в Двореца на културата в Перник на 3 март. Шоуто бе представено премиерно в рамките на фестивала „Сурва“ тази година и предизвика голям интерес сред жителите и гостите на града. Организаторите на празничната програма решиха именно това да бъде и специалният поздрав за перничани в деня на националния празник на България. Спектакълът е микс от различни по жанр изпълнения, общото между които е силната и въздействаща емоция. Режисьорското решение води умело публиката от класическата към популярната музика и джаза, от класическия към българския народен танц  през стилизирани фолклорни обработки и модерен балет до взривяващ хип-хоп. Свързващият елемент са пантомимични етюди, пресъздаващи сцени от Библията. Сцената е с модерна визия с видеостена, което допълнително усилва внушението за зрителя.

В концерта ще вземат участие балет „Вая“ от ОДК с ръководител Ваня Рошкова, формация „Майсторите на танца“ с ръководител Красимир Димитров, хип-хопърите от „Switch“ и „Da click“, клуб по спортни танци „Проданс“ от София, модерен балет „Авангард“ от ОбМД, АНПТ „Граовска младост“ от ОК „Дворец на културата“ с главен художествен ръководител Венцислав Андонов и хореограф Тодор Тодоров, КО „Орфей“ с диригент Райчо Христов и Духовият оркестър с диригент Трифон Трифонов, гласовитата Илейн и Сандра от ДМТ „Ст. Македонски““, както и студентите от НАТФИЗ – специалност „Театър на движението“ с преподавател доц. Александър Илиев. Водещ ще бъде актьорът Иван Бурджев. За осветлението и звука се грижи Александър Пигов, а видеодизайнът е дело на „ЕНИ филм“. Сценарист на спектакъла е Боне Андонов, а постановчик – директорът на ОК „Дворец на културата“ Милчо Спасов. Спектакълът се осъществява със съдействието на Община Перник и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за културна столица на Европа.

 

Публикувано на: 2014-02-28 08:45:30