Новини

Перничанки, които желаят да експериментират с външния си вид, могат да получат пълна промяна по време на предстоящия Салон на изкуствата.


Възможност за пълна промяна ще имат жителите и гостите на Перник, които са готови да експериментират с външния си вид и си падат по модните предизвикателства. В рамките на предстоящия пролетен Салон на изкуствата водещи дизайнери, стилисти, гримьори и коафьори ще преобразят няколко души. Избраните ще се видят в чисто нов стайлинг, облечени в модели на водещи модни марки, ще получат елегантна прическа и грим, които съответстват най-добре на тяхната индивидуалност и стил. Вечерта те ще могат да дефилират на бляскав моден подиум в голямото шоу заедно с професионални модели и манекенки.


За целта всички желаещи още отсега могат да изпращат свои снимки във страницата на Салона на изкуствата във Фейсбук.


Няма никакви ограничения за желаещите да участват в предизвикателството. Просто трябва да сте готови на експерименти, да имате достатъчно смелост да се видите напълно преобразени и да побързате да изпратите снимката си. Жури от експерти ще определи няколко души, които според тях са най-подходящи за атрактивния моден експеримент. Не забравяйте да изпращате и координати, на които организаторите да се свържат с вас, ако сте сред избраните. И отсега си освободете наближаващия 10 април, за да посветите деня си изцяло на себе си и на експертите, които ще поработят с външния ви вид, за да ви преобразят изцяло. Няма никакво специално изискване и към снимките, които трябва да изпратите. Просто те най-реално трябва да показват външността ви, за да могат специалистите да направят реална преценка на това, от което се нуждаете, за да блеснете с пълната си красота. Имената на определените за пълна промяна ще бъдат оповестени в началото на месец април и ще бъдат поканени на интервю.

Това е само една от изненадите, които готвят за публиката организаторите на предстоящия Пролетен Салон на изкуствата. Той ще се проведе на 8, 9 и 10 април в Перник. Бляскаво модно шоу, панаир на книгата и танцова фиеста ще се проведат през трите дни. Организатори са Община Перник, ОК "Дворец на културата" в партньорство със сдружение "Добрините" и "Джули експрес".

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-04 20:21:48

Над 20 дами поетеси от три поколения ще представят свои стихове в Двореца на културата в Перник.


Жени поетеси ще си дадат среща в Перник в навечерието на празника на жените 8 март. Събитието ще премине под мотото "Ние жените" и ще срещне ценителите на изящното слово с любимите им авторки на 7 март от 17, 30 ч. в малкия салон на Двореца на културата в Перник. В литературната вечер ще се включат представители на три поколения поетеси - от най-младите, обединени в литературния клуб "Пегас" до авторки, доказали отдавна своето място на поетичния небосклон. Почитателите на поезията ще се убедят колко разнолика, многогласна и съчетаваща различни емоции може да бъде женската душа и женската поезия. И ще изживеят една приятна вечер с красиви стихове и музика в уютна обстановка. Истинско предизвикателство за актьора Иван Бурджев ще бъде задачата, с която е натоварен - като мъж да представи пред публиката стихове, писани от жени. Своите първи стъпки в балетното изкуство ще покажат пред публика малките балерини от школата с ръководител Татяна Андонова в Двореца на културата. Талантливите инструменталисти Александър и Сава, възпитаници на Обединената школа по изкуствата, ще поднесат своя поздрав към дамите и придружаващите ги кавалери.

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-04 20:17:43

Публиката аплодира бурно танцьорите и инструменталистите от АНПТ "Граовска младост" към Двореца на културата. Свежа нотка внесе очарователната Сандра от НМТ "Стефан Македонски" с изпълнение на "All that Jazz".

Концерт-спектакълът "Фурия" препълни зала "Георги Русев" на Двореца на културата в Перник. Шоуто бе избрано от организаторите на националния празник на България 3 март като специален поздрав към перничани и гостите на града. Спектакълът, който бе показан премиерно на "Сурва" пред публика от цял свят, отново предизвика огромен интерес. Залата буквално се пръскаше по шевовете от всички, желаещи да се насладят на изпълненията на най-добрите певци, танцьори и инструменталисти от Перник и гостуващи артисти. На сцената се редуваха поп музика с класически балет, спортни танци с фолклор. Заедно прозвучаха КО "Орфей" и Духовият оркестър. Емоцията вдигна изпълнението на "Майсторите на танца", които представиха в атрактивни костюми стилизиран фолклор. Изящните балерини от балет "Вая" както винаги изпълниха сцената с красота и грация. Разтърсващ хип-хоп представиха заедно формациите "Switch" и  "Da click". Момичетата от балет "Авангард" завъртяха публиката в любовен водовъртеж. С вълнуващ глас впечатли зрителите младата Илейн, а новият елемент в шоуто бе вълнуващото изпълнение на "All that Jazz" от Сандра - солистка на НМТ "Стефан Македонски". С много страст и грация очароваха танцьорите от клуб по спортни танци „Проданс“ от София. Публиката аплодира бурно сърцатите танцьори от АНПТ "Граовска младост" и музикантите от оркестъра. Всички тези толкова разнородни жанрово изпълнения звучаха в абсолютна хармония, обединени от символични сцени от Библията, представени от студенти от НАТФИЗ "К. Сарафов". Ефектът за зрителите се допълваше от голяма видеостена, артистично осветление и перфектен звук. Водещ на  спектакъла бе актьорът Иван Бурджев.


За осветлението и звука по време на шоуто се грижи Александър Пигов, а видеодизайнът е дело на „ЕНИ филм“. Сценарист на спектакъла е Боне Андонов, а постановчик – директорът на ОК „Дворец на културата“ Милчо Спасов. Спектакълът се осъществява със съдействието на Община Перник и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за културна столица на Европа.

 

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-04 08:50:02

Концертът с участието на най-добрите изпълнители от Перник и гостуващи артисти, който бе игран премиерно на Сурва, ще бъде празничен поздрав за перничани и гостите на града в деня на националния празник на България.

Концерт-спектакълът „Фурия“ ще  се играе на сцена "Георги Русев"  в Двореца на културата в Перник на 3 март. Шоуто бе представено премиерно в рамките на фестивала „Сурва“ тази година и предизвика голям интерес сред жителите и гостите на града. Организаторите на празничната програма решиха именно това да бъде и специалният поздрав за перничани в деня на националния празник на България. Спектакълът е микс от различни по жанр изпълнения, общото между които е силната и въздействаща емоция. Режисьорското решение води умело публиката от класическата към популярната музика и джаза, от класическия към българския народен танц  през стилизирани фолклорни обработки и модерен балет до взривяващ хип-хоп. Свързващият елемент са пантомимични етюди, пресъздаващи сцени от Библията. Сцената е с модерна визия с видеостена, което допълнително усилва внушението за зрителя.

В концерта ще вземат участие балет „Вая“ от ОДК с ръководител Ваня Рошкова, формация „Майсторите на танца“ с ръководител Красимир Димитров, хип-хопърите от „Switch“ и „Da click“, клуб по спортни танци „Проданс“ от София, модерен балет „Авангард“ от ОбМД, АНПТ „Граовска младост“ от ОК „Дворец на културата“ с главен художествен ръководител Венцислав Андонов и хореограф Тодор Тодоров, КО „Орфей“ с диригент Райчо Христов и Духовият оркестър с диригент Трифон Трифонов, гласовитата Илейн и Сандра от ДМТ „Ст. Македонски““, както и студентите от НАТФИЗ – специалност „Театър на движението“ с преподавател доц. Александър Илиев. Водещ ще бъде актьорът Иван Бурджев. За осветлението и звука се грижи Александър Пигов, а видеодизайнът е дело на „ЕНИ филм“. Сценарист на спектакъла е Боне Андонов, а постановчик – директорът на ОК „Дворец на културата“ Милчо Спасов. Спектакълът се осъществява със съдействието на Община Перник и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за културна столица на Европа.

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-02-28 08:45:30
‹ First  < 161 162 163 164 165 >  Last ›