Програма за месеца

22
22 септември 2023 11:00 часа

Новини

Над 20 дами поетеси от три поколения ще представят свои стихове в Двореца на културата в Перник.


Жени поетеси ще си дадат среща в Перник в навечерието на празника на жените 8 март. Събитието ще премине под мотото "Ние жените" и ще срещне ценителите на изящното слово с любимите им авторки на 7 март от 17, 30 ч. в малкия салон на Двореца на културата в Перник. В литературната вечер ще се включат представители на три поколения поетеси - от най-младите, обединени в литературния клуб "Пегас" до авторки, доказали отдавна своето място на поетичния небосклон. Почитателите на поезията ще се убедят колко разнолика, многогласна и съчетаваща различни емоции може да бъде женската душа и женската поезия. И ще изживеят една приятна вечер с красиви стихове и музика в уютна обстановка. Истинско предизвикателство за актьора Иван Бурджев ще бъде задачата, с която е натоварен - като мъж да представи пред публиката стихове, писани от жени. Своите първи стъпки в балетното изкуство ще покажат пред публика малките балерини от школата с ръководител Татяна Андонова в Двореца на културата. Талантливите инструменталисти Александър и Сава, възпитаници на Обединената школа по изкуствата, ще поднесат своя поздрав към дамите и придружаващите ги кавалери.

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-04 20:17:43

Публиката аплодира бурно танцьорите и инструменталистите от АНПТ "Граовска младост" към Двореца на културата. Свежа нотка внесе очарователната Сандра от НМТ "Стефан Македонски" с изпълнение на "All that Jazz".

Концерт-спектакълът "Фурия" препълни зала "Георги Русев" на Двореца на културата в Перник. Шоуто бе избрано от организаторите на националния празник на България 3 март като специален поздрав към перничани и гостите на града. Спектакълът, който бе показан премиерно на "Сурва" пред публика от цял свят, отново предизвика огромен интерес. Залата буквално се пръскаше по шевовете от всички, желаещи да се насладят на изпълненията на най-добрите певци, танцьори и инструменталисти от Перник и гостуващи артисти. На сцената се редуваха поп музика с класически балет, спортни танци с фолклор. Заедно прозвучаха КО "Орфей" и Духовият оркестър. Емоцията вдигна изпълнението на "Майсторите на танца", които представиха в атрактивни костюми стилизиран фолклор. Изящните балерини от балет "Вая" както винаги изпълниха сцената с красота и грация. Разтърсващ хип-хоп представиха заедно формациите "Switch" и  "Da click". Момичетата от балет "Авангард" завъртяха публиката в любовен водовъртеж. С вълнуващ глас впечатли зрителите младата Илейн, а новият елемент в шоуто бе вълнуващото изпълнение на "All that Jazz" от Сандра - солистка на НМТ "Стефан Македонски". С много страст и грация очароваха танцьорите от клуб по спортни танци „Проданс“ от София. Публиката аплодира бурно сърцатите танцьори от АНПТ "Граовска младост" и музикантите от оркестъра. Всички тези толкова разнородни жанрово изпълнения звучаха в абсолютна хармония, обединени от символични сцени от Библията, представени от студенти от НАТФИЗ "К. Сарафов". Ефектът за зрителите се допълваше от голяма видеостена, артистично осветление и перфектен звук. Водещ на  спектакъла бе актьорът Иван Бурджев.


За осветлението и звука по време на шоуто се грижи Александър Пигов, а видеодизайнът е дело на „ЕНИ филм“. Сценарист на спектакъла е Боне Андонов, а постановчик – директорът на ОК „Дворец на културата“ Милчо Спасов. Спектакълът се осъществява със съдействието на Община Перник и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за културна столица на Европа.

 

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-04 08:50:02

Концертът с участието на най-добрите изпълнители от Перник и гостуващи артисти, който бе игран премиерно на Сурва, ще бъде празничен поздрав за перничани и гостите на града в деня на националния празник на България.

Концерт-спектакълът „Фурия“ ще  се играе на сцена "Георги Русев"  в Двореца на културата в Перник на 3 март. Шоуто бе представено премиерно в рамките на фестивала „Сурва“ тази година и предизвика голям интерес сред жителите и гостите на града. Организаторите на празничната програма решиха именно това да бъде и специалният поздрав за перничани в деня на националния празник на България. Спектакълът е микс от различни по жанр изпълнения, общото между които е силната и въздействаща емоция. Режисьорското решение води умело публиката от класическата към популярната музика и джаза, от класическия към българския народен танц  през стилизирани фолклорни обработки и модерен балет до взривяващ хип-хоп. Свързващият елемент са пантомимични етюди, пресъздаващи сцени от Библията. Сцената е с модерна визия с видеостена, което допълнително усилва внушението за зрителя.

В концерта ще вземат участие балет „Вая“ от ОДК с ръководител Ваня Рошкова, формация „Майсторите на танца“ с ръководител Красимир Димитров, хип-хопърите от „Switch“ и „Da click“, клуб по спортни танци „Проданс“ от София, модерен балет „Авангард“ от ОбМД, АНПТ „Граовска младост“ от ОК „Дворец на културата“ с главен художествен ръководител Венцислав Андонов и хореограф Тодор Тодоров, КО „Орфей“ с диригент Райчо Христов и Духовият оркестър с диригент Трифон Трифонов, гласовитата Илейн и Сандра от ДМТ „Ст. Македонски““, както и студентите от НАТФИЗ – специалност „Театър на движението“ с преподавател доц. Александър Илиев. Водещ ще бъде актьорът Иван Бурджев. За осветлението и звука се грижи Александър Пигов, а видеодизайнът е дело на „ЕНИ филм“. Сценарист на спектакъла е Боне Андонов, а постановчик – директорът на ОК „Дворец на културата“ Милчо Спасов. Спектакълът се осъществява със съдействието на Община Перник и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за културна столица на Европа.

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-02-28 08:45:30

На следващия концерт на оркестъра специален гост ще бъде Стоян Янкулов – Стунджи.
Студенти от департамент музика на НБУ пяха с оркестър „Граовска младост“ в Двореца на културата в Перник. Младите таланти са възпитаници на доц. Георги Петков и са преминали студентска практика при него и при ръководителя на оркестър „Граовска младост“ Венцислав Андонов. Талантливите певици и инструменталисти показаха завидно майсторство и завладяващо сценично поведение, което очарова публиката. Те изпълниха авторски преработки на народни песни от различни български композитори, включително и от доц. Георги Петков.
Момичетата и момчетата вече имат богат сценичен опит в много концертни прояви. Заедно със своя преподавател доц. Петков те са участвали в множество музикални продукции. Преди няколко месеца те се включиха и в проект по трансгранично сътрудничество, реализиран между университетите в София и Ниш по идея на преподавателя в НБУ Борислав Дочев. Като част от проекта студенти от двете висши училища направиха съвместен концерт в Двореца на културата в Перник.
Концертът започна с изпълнение на 15 годишната солистка на оркестър „Граовска младост“ Виктория Миткова. Въпреки крехката си възраст Вики не отстъпи на по-опитните изпълнителки и доказа, че си заслужава мястото в НБУ, където има намерение да кандидатства. Вики изпълни невероятно трудната песен от репертоара на Янка Рупкина „Калиманко Денко“. Оркестърът пък направи музикална разходка заедно с публиката из цяла България като изпълни мелодии от различни фолклорни области. Студентите се забавляваха искрено и в края на концерта дори се хванаха на хоро.
На 3 март целият ансамбъл „Граовска младост“ заедно с танцовата формация ще вземе участие в концерт-спектакъла „Фурия“ от 11, 30 ч. в Двореца на културата. А за следващата си изява на 20 март от 17, 30 ч. оркестърът и неговият ръководител Венцислав Андонов са подготвили специална изненада за публиката. Гости тогава ще бъдат младият кавалджия Живко Василев, китаристът Виктор Джоргов, вокалистката Райна Василева и Стоян Янкулов – Стунджи.


Виж снимки от събитието тук

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-02-28 08:38:11
‹ First  < 159 160 161 162 163 >  Last ›