Новини

1 ДЕН - 08.04.2014 Г. - ТАНЦИ
ПРЕД ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА - ОТКРИТИ СЦЕНИ

15.45 ч. Детски фолклорен танцов ансамбъл „Чудно оро“- ОбМД
15.55 ч. Модерен балет „Ди денс“
16.00 ч. Национален дворец на децата- София
               Клуб по спортни танци „Стил“
               Танцово студио „Макове“
16.15 ч. Модерен балет „Ди денс“
16.20 ч. „Майсторите на танца“
16.40 ч. Детски фолклорен ансамбъл „Граовче“- ОДК
17.15 ч.  ‘’Funky beat’’- Дупница
17.30 ч. Танцово студио „Дебют“-  Кюстендил
17.45 ч. Танцова формация „Астра“- Благоевград
18.00 ч.  „Salsa la Tormenta“
18.15 ч. Танцова школа „Хоро“- Перник и Фолклорна формация „Етнофолк“- Радомир 
18.30 ч. “Da Clique”- РМД Мошино
18.40 ч. Фолклорен ансамбъл „Граово“- РМД Мошино
19.00 ч. Група „Switch”- ОбМД
19.15 ч. Танцово студио „Авангард“- ОбМД
19.30 ч. АНПТ „Граовска младост“- ОКДК
20.00 ч. Балетно студио „Вая“ и Клуб по спортни танци- ОДК
20.15 ч. Пролетен салон на изкуствата- 2014- официално откриване
20.20 ч. Ансамбъл „Чинари“

2 ДЕН - 09.04.2014 Г.- ЛИТЕРАТУРА
ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА - 1 ФОАЙЕ

10.00 ч. Начало на Базар на книгата- със свои щандове участват издателство "Захарий Стоянов", издателство "Литературен форум", независими автори, обединени от Асоциация за българско изкуство по света, РБ "Светослав Минков"- Перник и др. 
10.00 ч. Четене на приказки за възпитаници на детските градини
11.00 ч. Поетичен спектакъл "Не се гаси туй, що не гасне" по стихове на Иван Вазов- представя актьорска школа към Благоевградски Младежки театър 
13.00 ч. Среща с Любен Дилов- син
14.30 ч. Среща с Марин Георгиев и Кирил Кадийски 
15.00 ч. Среща с пернишки автори
16.30 ч. Среща с независими автори, представени от Асоциация за българско изкуство по света
17.30 ч. Среща с Теди Кацарова и представяне на книгата й "От двете страни на съвършената храна"
19.00 ч. "Пощенска кутия за приказки"- водещ Гери Турийска, с участието на Ваня Щерева, Людмила Сланева, Кирил Ефремов, Дидо от Д2

3 ДЕН - 10.04.2014 Г.- МОДА
ПРЕД ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА

10.00 ч. Откриване на творческите ателиета- дизайн, изработване на тоалет на абитуриентка, ушиване на бански костюм, рисуван текстил, изработване на аксесоари
12.00 ч. Откриване на фото студио и лансиране на пролетни тенденции за жената в различни възрастови групи- модни експерти преобразяват перничанки
15.00 ч. Откриване на фото изложба "Да оставим следи" на Владислава Каймаканова
19.00 ч. Пролетни дефилета на български дизайнери и модни къщи

На 07.04.2014 г. от 11.00 ч. в Двореца на културата- II фоайе ще бъде изтеглено името на абитуриентката, чийто тоалет ще бъде изработен в ателиетата по време на Салона на изкуствата на 10.04.2014 г. Поканени са да присъстват всички абитуриенти, които са изпратили свои снимки във Фейсбук или са били снимани от нашия фотограф. Всички желаещи могат да продължават да изпращат свои снимки на страницата на Салон на изкуствата във Фейсбук

Повече информация за Пролетния салон на изкуствата във Фейсбук и в сайта на ОК "Дворец на културата".

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-27 20:44:32

Изпълнителите от ансамбъл "Граовска младост" спечелиха 6 златни и 1 сребърен медал. Отличия получиха и тяхната ръководителка Силвия Симеонова и народният оркестър към ансамбъла.
Ансамбъл "Граовска младост" към ОК "Дворец на културата" в Перник спечели цял куп отличия на престижния музикален конкурс "Орфеево изворче" в Стара Загора. Талантливите деца впечатлиха взискателното жури, което им присъди общо 6 златни и 1 сребърен медал. Златото в своите категории грабнаха Виктория Миткова, Виктория Оприкова, Мария-Магдалена Христова, Мойсей Георгиев и Беатрис Иванова. Златна лира получи и вокалната формация. Журито отличи и ръководителката на формацията Силвия Симеонова, както и оркестър "Граовска младост" за техния съпровод.
Участниците изказаха своята благодарност на ОК "Дворец на културата" за съдействието.
Фестивалът "Орфеево изворче" събра в Стара Загора над 2 500 изпълнители на възраст от 4 до над 25 години от цяла България.  Разделени в 6 възрастови групи те се изявяваха на шест сцени в града. Жури от професионални певци оценяваше участниците.

Снимки от събитието може да видите тук

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-27 20:41:25

Със златна игла бяха отличени Антония Йорданова в категория „Най-добър млад дизайнер“ и Станислав Атанасов-Слав във възобновената категория „Моден гримьор”. Антония Петрова дефилира с булчинска рокля на София Борисова. 

Двама участници в предстоящия Пролетен салон на изкуствата в Перник получиха приза Златна игла. Най-престижните награди за мода бяха връчени на стилна церемония от професор Любомир Стойков- един от основателите на Академията за мода, както и миналогодишните носители на приза в съответните категории- София Борисова, Костадин Кръстев-Коко, Кирил Чалъков. С приза Златна игла в категория „Най-добър млад дизайнер“ бе отличена Антония Йорданова. Станислав Атанасов-Слав получи наградата във възобновената категория „Моден гримьор”. Двамата ще участват в Пролетния салон на изкуствата в Перник на 10 април със свои съвети за актуалните тенденции през пролетно-летния сезон. Те ще преобразят няколко дами от Перник в нова уникална визия с професионален грим и с дизайнерски облекла от най-новата колекция на Антония Йорданова. Новият перфектен външен вид на дамите ще бъде увековечен от фотографа Момчил Христов, снимал всички известни лица.

Носителките на голямата награда на конкурса тази година са дизайнерката Евгения Живкова и модна къща „Агресия” с генерален мениджър Мая Антова-Асенова. Високото отличие получи още фотографът Васил Германов в категорията „Моден фотограф”.
С ревю наградените дизайнери показаха пред публиката в залата модели от последните си колекции, а спектакъла откри миналогодишната носителка на две „Златни игли” в категориите „Дизайнер на годината” и „Модна къща на годината” София Борисова. С булчинска рокля на София Борисова дефилира Антония Петрова. Своя колекции показа и друга носителка на голямата награда – Жана Жекова.

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-27 20:35:42

С произведения  на различни композитори, вдъхновени от пролетта, КО "Орфей" откри новия сезон. Прозвучаха арии и откъси от най-популярните мюзикъли на всички времена в изпълнение на солисти.
Пролетни гласове прозвучаха в Двореца на културата в Перник. Музикантите от КО "Орфей" откриха пролетния си сезон с концерт, в който изпълниха произведения на различни композитори от различни епохи и националности, вдъхновени от най-красивия сезон. Публиката се понесе в ритъма на валса с "Пролетни гласове" от Щраус. Прозвучаха произведения на Антонин Дворжак и Дмитрий Шостакович. Безкрайни зелени поля  се ширнаха сякаш, когато оркестърът засвири Серенада за струнен оркестър от английския композитор Едуард Елгар. Никой не можа да остане спокоен на мястото си в ритъма на живото Мартенско хоро от румънеца Грегораш Динику. Публиката аплодира бурно младия виртуозен пианист Деян Григоров, който изпълни впечатляващо Валс от Фридерик Шопен. Плавен преход към втората част на концерта бе произведението "Устните мълчат" от оперетата "Веселата вдовица" от Лехар. Оркестрацията на пиесите специално за КО "Орфей" е дело на младия композитор Петко Ганев, с когото музикантите са работили в рамките на програмата за студентски практики.
Втората част пренесе публиката в света на мюзикъла. Солистите Сандра Петрова, Боряна Йорданова и Ивайло Парпулов изпълниха арии и откъси от най-популярните мюзикъли на всички времена, сред които „Брилянтин“,  „Уестсайдска история“, „Клетниците“, „Котките“, „Чикаго“, „Кабаре“, „Магьосникът от Оз“. Тримата млади изпълнители имат в биографията си участия в хитови заглавия, сред които "Лелята на Чарли", "Бал в Савой", "Алис в страната на сънищата", "Мама мия", "Коса", "Вълшебникът от Оз" и др. Сандра се изявява и на поп сцената като вокалистка на рок групата PSS, която наскоро издаде първата си песен на български- "Мечта". Ивайло път се забавлява като озвучава анимационни филми. Публиката остана очарована от артистизма и гласовете на тримата солисти.
В залата този път имаше гости от Германия, които бяха впечатлени от изпълненията на даровитите ни музиканти, а диригентът на оркестъра Райчо Христов ги приветства на родния им език.
Това бе първият концерт от пролетната програма на КО "Орфей". През април музикантите ще зарадват публиката си с два концерта. На 16 април от 16, 30 ч. те ще поднесат специална великденска програма заедно със своите малки приятели от ЦДГ №15 "Райна Княгиня". На 23.04. от 18, 30 ч. оркестърът ще свири с флейтиста Христо Христов, който от години живее и работи в Берлин. Концертът е под надслов "София-Берлин".

Снимки от концерта може да видите тук

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-27 20:32:41
‹ First  < 151 152 153 154 155 >  Last ›