Новини

В стилна обстановка два оркестъра, хор, солисти и танцова двойка създадоха празнично настроение в навечерието на празника.

Празничен концерт събра в Двореца на културата в Перник в навечерието на Великден КО "Орфей", Духовия оркестър, хор "Родна песен", солисти и танцова двойка. В стилна обстановка в празнично украсеното фоайе публиката бе впечатлена от атрактивна програма и майсторски изпълнения. Двата оркестъра редуваха изпълненията си, за да пренесат публиката от пищните дворци във Виена към немския барок и музиката- вселена на Бах. Прозвуча страстно танго и танцова двойка се понесе във вихрен танц.

Публиката избухна в аплодисменти в ритъма на "Радецки марш"и вдигна наздравица с популярната ария от операта "Травиата" на Верди, изпълнена от солистите Галя Павлова и Евгени Ботев. Във фоайето на Двореца тържествено прозвуча звук на орган, а публиката остана впечатлена от атрактивното изпълнение на маримба на солиста Мирослав Димов. Празнично и светло настроение внесоха със звънките си гласчета малките певци от хор "Родна песен" към ОДК. Хорът изпълни и песен по музика на своя диригент Димитър Констанцалиев.

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-04-18 22:54:39

Председател на журито е проф. Бисера Вълева- преподавател в НХА и СУ "Св. Кл. Охридски" в София. Наградените рисунки ще бъдат подредени в изложба.

Мария Любомирова - 5 год. - Златен медал

Мария Любомирова - 5 год. - Златен медал

Жури определи най-добрите рисунки от Международния конкурс за детска рисунка в Перник. Конкурсът се провежда за осми път и се организира от Двореца на културата и Обединената школа по изкуствата в Перник под патронажа на кмета на общината Росица Янакиева. Включиха се десетки деца и младежи на възраст от 5 до 19 години от училища по изкуствата, школи и кръжоци в цялата страна. Сред наградените са деца от Търговище, Добрич, Перник, Сливен, Свищов, Велико Търново, София и др. Председател на журито, което оценяваше рисунките, е проф. Бисера Вълева- преподавател в НХА и СУ "Св. Кл. Охридски" в София. Членове са Ерика Николова- преподавател в НУИИ в  София и художникът Ангел Атанасов.

Бояна Павлинова - 11 год. - Златен медал

Бояна Павлинова - 11 год. - Златен медал

Наградените рисунки ще бъдат подредени в изложба, която ще се открие на 25 април в Перник. Същия ден започва и Международният конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, в който тази година ще се включат 130 деца от цяла България, както и гости от Македония и Германия. Наградният фонд е 1 000 лева. Наградата ще бъде присъдена от професионално жури с председател диригента на КО "Орфей" и преподавател в Музикалната академия "Панчо Владигеров" маестро Райчо Христов за особено ярко дарование.

Мария Дамянова - 12 год. - Златен медал

Мария Дамянова - 12 год. - Златен медал

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-04-14 08:08:24

Камерен смесен хор "Иван Топалов" набира хористи- сопрани, алти, тенори, баси.

Диригент на хора - Антоанета Георгиева.

Репетициите се провеждат във вторник и четвъртък от 17.30 ч. в Зала №1 в Двореца на културата в Перник. 

Прочети още
Публикувано на: 2014-04-14 07:55:46

Актрисата за първи път се подписа с новата си фамилия Йоана Буковска-Давидова в рубриката "Автограф за Перник".

Йоана Буковска си смени фамилията. Популярната актриса за първи път се подписа с новата си фамилия Буковска-Давидова в традиционната рубрика "Автограф за Перник" в Двореца на културата. За спомен на любимата си публика тя написа: "След време на изпитание идват моментите на благодат и благоденствие. Перник премина успешно своя изпит със земетресението през 2013 г. Бъдете готови да осъществите най-дръзките си мечти, защото те са на път да ви споходят. Бъдете здрави, мечтайте и дерзайте. С цялата ми обич и дълбок поклон на щедрата и всеотдайна пернишка публика."

Пред почитателите си в Двореца на културата Йоана разказа как образът на Стела в тв сериала "Дунав мост" в началото й се струвал твърде далечен, докато по стечение на обстоятелствата не се наложило именно тя да изиграе тази героиня. За нея в началото режисьорът Иван Андонов бил предвидил стиптийзьорка, която обаче въобще не се справила. Впоследствие именно тази роля стана за Йоана трамплин към голямата сцена и й донесе награда "Златна ракла" за най-добра актриса. Йоана смята, че през годините е имала щастието да работи с най-големите български режисьори. "Театърът е лабораторията, в която актьорът се развива, а киното дава възможност да видиш вселената на една героиня в нейното око." каза Буковска.

Водещият Божидар Попчев, който е завършил НАТФИЗ в един клас с Йоана разказа как, когато я видял за първи път пред академията тя му заприличала на ангел. Тогава той се приближил до нея и първите думи, които й казал, били: "Извинете, ще се ожените ли за мен?" До днес двамата артисти са добри приятели. На сцената те са се срещали в пиесата "Главанаци" в ДТ "Боян Дановски" в Перник. Пред публиката в популярната рубрика "Автограф за Перник" двамата в дует рецитираха стихотворение на Вапцаров, откъс от спектакъл, в който участват.

Прочети още
Публикувано на: 2014-04-13 18:41:21
‹ First  < 149 150 151 152 153 >  Last ›