Новини

Възпитаници на Обединената школа по изкуствата в Перник ще зарадват почитателите на музиката със своя талант. Младите музиканти, които изучават пиано и цигулка в класовете на Виолина Милотинова, Ани Тодорова и Юлияна Манолова ще се представят с Великденски концерт пред своите родители, приятели и почитателите на музиката в Перник в събота, 12 април, от 16 ч. Със свои изпълнения ще участват 18 деца на възраст от 6 до 15 години. Ще прозвучат произведения на Гедике, Бах, Бетовен, Шопен, Лист, Тартини и др. В концерта ще се включат и техните преподаватели. Младите музиканти ще получат като награда за своя труд великденски лакомства и подаръци.

Великденският концерт е една от традиционните изяви за младите музиканти от школата заедно с продукцията им в края на учебната година. Преди лятото децата отново ще покажат наученото от тях през годината под ръководството на техните преподаватели, след което ще заминат на традиционна екскурзия. Вече няколко години подред по време на тези екскурзии те играят голф, а тази година са решили да разнообразят с конна езда.

Прочети още
Публикувано на: 2014-04-11 08:29:50

На 16.04.2014 година /сряда/ от 18.00 часа в Музикалното фоайе на Двореца на културата – Перник ще се състои Великденски концерт с участието на Камерен оркестър „Орфей”, Духов оркестър, солистите Галя Павлова, Евгени Ботев, Мирослав Димов и Надя Леонидова, хор „Родна песен” при Обединен детски комплекс – Перник, актьорът Иван Бурджев, спортно-състезателни танци.

Очакваме Ви заедно да споделим един спектакъл на духа и музиката!

Вход свободен за всички желаещи перничани и гости на град Перник.

Прочети още
Публикувано на: 2014-04-10 20:52:22

На три сцени пред Двореца на културата в Перник се изявиха танцови формации от Перник, София, Радомир, Благоевград, Дупница и Кюстендил.

6 часов танцов маратон откри Пролетния салон на изкуствата в Перник. На три открити сцени пред Двореца на културата в града се изявиха над 20 танцови формации от Перник, София, Радомир, Благоевград, Дупница и Кюстендил. Стотици зрители наблюдаваха зрелището, в което се редуваха различни танцови стилове, етноси и епохи. Мажоретен състав от 6 СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ откри танцовия маратон. След това български народни танци се редуваха с модерен хип-хоп, класически балет, горещо латино и цигански танци. Сред участниците бяха „Екстрийм шоу“ от Перник, танцов клуб „Еуфория“ от Радомир, модерен балет „Ди Денс“ от ОбМД. Пролетни цветя разцъфтяха на сцената с изпълнението на балетно студио „Макове“ от Националния дворец на децата в София. Многобройна публика аплодира изпълнението на „Майсторите на танца“ и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Граовче“ от ОДК- Перник. Сред гостите бяха „Funky beat“ от Дупница и танцово студио „Дебют“ от Кюстендил. Атрактивна хореография по емблематичната българска народна песен „Притури се планината“ представи формация „Астра“ от Благоевград, сърцата и телата на публиката разгорещиха танцьорите от „Salsa la tormenta“. За да въздействат максимално на публиката в общ блок се представиха танцьорите от Танцова школа „Хоро“ от Перник и „Етнофолк“ от Радомир. Зрителите не можаха да решат кои са по-добри- „Da click“ или „Switch“. Публиката се наслади на изпълненията на представителните фолклорни формации от Перник „Граово“ и „Граовска младост“. Атрактивна хореография представи модерен балет „Авангард“. Грация, финес и очарование заля сцената с изпълненията на балетно студио „Вая“ и Школата по спортни танци от ОДК в Перник. Достоен завършек на танцовия маратон постави ансамбъл „Чинари“ със своя спектакъл „Болярите на танца“.

„Щастливи сме, че за трети пореден път успяваме да направим този празник на изкуството в Перник.“, каза при откриването на събитието директорът на ОК „Дворец на културата“ Милчо Спасов. Кметът на Перник Росица Янакиева увери, че Община Перник ще продължи да подкрепя Салона на изкуствата с цел той да се превърне в традиция за града.

Салонът на изкуствата в Перник се организира за трети път от Община Перник и ОК „Дворец на културата“. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за европейска столица на културата през 2019 г. Събитието продължава на 9 и 10 април с поредица от събития в сферата на литературата и модата.

Снимки от първия ден може да видите тук

Прочети още
Публикувано на: 2014-04-09 11:56:06

Тоалета ще изработи в ателие на открито младата дизайнерка Виктория Огнянова в третия ден на Салона на изкуствата. 

Диана Кирилова Димитрова ще получи подарък дизайнерски тоалет от Салона на изкуствата в Перник. Това стана ясно днес на специална церемония в Двореца на културата, на която в присъствието на всички кандидатки бе изтеглена късметлийката. Листчето с името на Диана извади от купата Албена Георгиева, абитуриентка от Професионалната гимназия по облекло и туризъм. Щастливата Диана завършва тази година интериорен дизайн в Гимназията по строителство "Арх. Йордан Миланов". Уникален тоалет специално за нея ще изработи в третия ден от Салона на изкуствата в ателие на открито пред Двореца на културата младата дизайнерка Виктория Огнянова. Тя се дипломира миналата година в Националната художествена академия в класа на доц. Мариела Гемишева. Носителка е на първа награда от конкурса Triumph Inspiration Award 2012. Миналата година представи първата си авторска колекция CROSS WORDS, която бе вдъхновена от хай технологиите и футуризма. Тази пролет ще представи най-новата си колекция, вдъхновена от мистичната красота на Азия. Пред абитуриентките в Двореца на културата дефилираха манекенки, облечени в модели по проект на Виктория.

Салонът на изкуствата в Перник започва утре с ден, посветен на танцовото изкуство. На три открити сцени пред Двореца на културата ще се изявят танцови формации в различни стилове от Перник, Благоевград, Кюстендил и София. На 9 април във фоайето на Двореца на културата ще се проведе Панаир на книгата и поредица от срещи с известни български писатели. Третият ден е посветен на модата. Събитието се организира за трети път от Община Перник и ОК "Дворец на културата" и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за европейска столица на културата.

Прочети още
Публикувано на: 2014-04-07 18:36:25
‹ First  < 148 149 150 151 152 >  Last ›