Новини

„Фолклорът – настояще и бъдеще” - 16.10.2018 г.

На 16 октомври  2018 г. /вторник/ от  18.00 ч. в Малкия салон на Двореца на културата – Перник, каним перничани на концерта „Фолклорът – настояще и бъдеще” на Народния оркестър с ръководител Венцислав Андонов, солист Веселена Делийска.

Веселена Емилова Делийска е родена в гр. София.  Израстнала е в с. Мърчаево в музикално семейство, от което е любовта й към шопските песни, които изпълнява и до днес.  Ученичка е на народната певица Калинка Згурова, от която учи много за песента и сцената.

Солист е на оркестъра на БНР и осъществява редица записи. Основен нейн стремеж е представянето на автентични и неизвестни песни, каквито ще чуете и днес.

От 2017 г. може да се намери на музкалния пазар и първият й самостоятелен албум „Витошко момиче”, който включва 10 песни. Носител е на различни призове и медали от фолклорни конкурси като: първо място и златен медал в конкурса „Орфеева дарба”, специална награда за песен находка в БНР и др.

Въпреки, че активно се занимава предимно с песните от родната й област, тя харесва песни и от други фолклорни области. Такива са  песните от Пазарджишко, които изпълнява с много обич.

Заповядайте, за да се почувстваме българи!

Вход 4.00 лв.

Публикувано на: 2018-10-10 07:29:47