Новини

Вечният спектакъл „Не остарявай, любов“ гостува в Перник

Музикално-поетичният рецитал на Хайгашод Агасян и Недялко Йорданов пълни залите из цялата страна повече от 25 години. Представян е поне 9 пъти в зала № 1 на НДК.


Вечният спектакъл „Не остарявай, любов“ ще гостува в Перник на 21 март от 17, 30 ч. в Двореца на културата. С неостаряващите стихове на поета Недялко Йорданов и вълнуващата музика на композитора, музикант и изпълнител Хайгашод Агасян перничани ще посрещнат пролетта.


Двамата изтъкнати творци са в творчески тандем повече от 25 години. От тогава не са спрели да обикалят цяла България със своите авторски музикално-поетични рецитали. С тях на сцената често  е и съпругата на Недялко Йорданов Ивана Джеджева. По името на една от емблематичните си песни артистите наричат своя спектакъл „Не остарявай любов“. С него те пълнят залите из цялата страна, а поне 9 пъти са разчувствали хиляди зрители в Зала №1 на НДК. Това не е спектакъл, който може да смае зрителите със зрелищни ефекти, с пищни танци или с оглушителни крясъци. Това е територия на интимност, задушевност и лиричност. По време на спектакъла публиката се докосва до откровената лирика на поета Недялко Йорданов, която е като самия живот – разказва истински истории, които не винаги имат щастлив край, но винаги вълнуват. Те са облечени много елегантно и деликатно в нежната музика на Хайгашод Агасян, който докосва всяка дума от поезията на Недялко с истинско благоговение. Така музика и текст се сливат в едно, за да докоснат най-тънките струни на душата на слушателите и зрителите на спектакъла. А артистичното поведение на Недялко и Хайгашод намира пряк път към съзнанието на публиката. Спектакълът няма строги рамки, той се развива през годините така, както се развива и творчеството на двамата артисти. В него винаги намират място вечните песни, оставени от творческия тандем като бисери в съкровищницата на българската музика. Такива са „Не остарявай, любов“, „Младостта си отива“, „Много, много отдалеч“, „Тийнейджърска песен“, „Светът е хубав“, „Ваничка“… Двамата автори винаги изпълняват пред публика и съвсем нови песни, които не спират да се раждат.
Билети за спектакъла ще се продават във фоайето на  Двореца на културата от понеделник от 9, 30 до 12, 00 ч. и от 13, 00 до 17, 00 ч. Могат да се заявяват и на тел. 076 60 42 83 и 0876 604 633.

 

Публикувано на: 2014-03-07 17:14:41