Новини

Емблематичната за творческия тандем песен е сред най-трудно създадените. Текстът е подарък за рождения ден на съпругата на Недялко Йорданов Ивана Джеджева.

Песента "Не остарявай любов", която е сред емблематичните за творческия тандем Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян, е сред най-трудно създадените от тях, споделя авторът на музиката. Тя се родила през 1983 г. Тогава Недялко Йорданов посветил текста на своята съпруга Ивана Джеджева за рождения й ден на 18 юли. По този повод поетът е написал едни от най-красивите си стихове, сред които "Младостта си отива", "Младостта се завръща", "Семеен спомен за Поморие" и още десетки други. Когато чул текста, Хайгашод Агасян бил очарован и веднага пожелал да напише музика. Това обаче не станало толкова лесно. Текстът според него бил толкова изящен, че заслужавал да бъде облечен в най-елегантната музика. А това, което му хрумвало, все му се струвало не достатъчно добро. Композиторът правил фраза след фраза, звънял на Недялко и обсъждал вариантите с него. Работата продължила месеци. Още тогава двамата знаели, че се ражда нещо специално.
Вече повече от 30 години песента "Не остарявай, любов" намира своето място сред вечните песни на България. Изпълнявана е в различни версии от актрисата Аня Пенчева, от Михаил Белчев и др. Тя е дала и заглавието на музикално-поетичния спектакъл на Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян. Нито едно участие, концерт или спектакъл на двамата артисти не може да мине без те да изпълнят тази песен, а публиката продължава да я иска.
Хайгашод Агасян и Недялко Йорданов ще гостуват със своя вечен спектакъл "Не остарявай, любов" в Перник на 21 март от 17, 30 ч. в Двореца на културата в града. Билетите вече са в продажба във фоайето на Двореца, а заявки се приемат и не телефони 076 60 42 83 и 0876 604 633.

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-14 21:33:00

Мощна въздушна вълна се очаква над Перник на 18 март. В навечерието на пролетта за общ концерт се събират духовите оркестри от Перник и Кюстендил.

Съвместен концерт на духовите оркестри в Перник и Кюстендил ще посрещне пролетта в Перник. На 18 март огт 17, 30 ч. в малкия салон на Двореца на културата 30 музиканти ще срещнат емоцията и таланта си, за да създадат пролетно настроение за любителите на музиката в града.  Двете формации са работили заедно преди 15 години. В сегашните състави все още има хора, които са участвали в съвместните концерти и помнят невероятната емоция за музикантите и публиката, която са предизвиквали те. Преди няколко месеца пернишкият духов оркестър от ОК "Дворец на културата" с диригент Трифон Трифонов гостува на публиката в Кюстендил с Коледен концерт и предизвика истински фурор. Сега пък пернишките музиканти посрещат колегите си от Духовия оркестър на Община Кюстендил с ръководител Димитър Манов. Публиката в Перник и гостите от Кюстендил, които се очаква да препълнят залата в Двореца на културата в Перник, ще станат свидетели на уникално зрелище. На сцената ще излязат 30 музиканти с духови инструменти, ударни и китара. Заедно с тях ще се изявят и вокалистите Митко Гълъбов, който е музикант в кюстендилския оркестър, Николета Станойкова, която е добре позната на публиката не само в Перник и в Кюстендил, но и в цяла България с участието си в тв шоуто "България търси талант", както и младите талантливи певици Петя Даскалова и Кристина Миткова.

Концертът ще започне с гореща фиеста на брега с "Fiesta Della Costa" от Лук Жистел, ще успокои емоциите с нежната мелодия "Sleepy shoers" на английския композитор Джони Пърсън, ще раздвижи кръвта с една гореща Ча-ча-ча. Нежна пан-флейта ще изпълни романтичната пиеса "Самотният пастир" от румънския композитор Джордж Замфир. Ще прозвучат  и популярни мелодии от световната музикална класика, сред които песни от репертоара на Жо Дасен и Луис Армстронг. Концертът ще завърши с вечната българска песен "Повей, ветре" из репертоара на Паша Христова.

Музикантите обещават общите концерти на двата оркестъра да станат традиция и да радват публиката в двата града включително и с изяви на открито през топлите пролетни и летни дни.

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-13 21:56:34

Бандата представя четвъртия си самостоятелен албум със заглавие "Феникс" на 28 март. След това ще снима клипове, а между сетовете Дидо ще прескочи до Перник, за да чете свои разкази на феновете.

Д2 разкриха името на предстоящия си албум. Музикантите разкриват по лъжичка тайните около новия си диск, който ще бъде представен на 28 март в столичен клуб. Те обявиха символичното име на албума "Феникс". Обложката изобразява метална жар птица, която излиза от огъня.
Това е първият албум на групата от осем години насам и е чакан с голямо нетърпение от феновете. Ще включва както ритмични рок парчета, така и нежни балади, а преобладаващата част от песните са на български език. Летвата за Феникс е вдигната високо, защото в дискографията си дотук D2 имат само успешни заглавия – предишните им три албума Ледено момиче, 2002 и 6 са пълни с класики и от тях общо са продадени над 250 000 диска. В седмиците преди излизането на Феникс D2 предстои да разкрият детайлите по записите на албума и колаборациите си в него, а все още свръхсекретният първи сингъл, ще може да бъде чут за първи път на ексклузивния им концерт в клуб Joy Station на 28 март.
Веднага след промоцията музикантите се захващат да клипират някои от парчетата. Между снимките обаче Дидо ще прескочи до Перник, където ще участва в четенето на Пощенска кутия за приказки. Популярният формат с автор и водещ Гери Турийска ще бъде част от Салона на изкуствата в Перник. В деня, посветен на литературата, любителите на изящната словесност ще се срещнат с различни автори и заглавия. Пощенска кутия за приказки е нетрадиционен формат, в който популярни артисти пишат по зададена тема. Текстовете се четат пред публика и са невероятно забавни. Вече  е факт и първата книга с текстове от поредицата, която ще бъде представена в Перник. Заедно с водещата Гери Турийска и Дидо от Д2 се очаква в Перник да дойдат още редица популярни певци и артисти.

 

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-13 21:50:14

На 21.03.2014 година /петък/ от 17.30 часа в Малкия салон в Двореца на културата – Перник ще се състои концерт - спектакъл „Не остарявай, любов” с участието на Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян. 
Каним Ви да присъствате на един изящен спектакъл на духа и музиката!
Носете със себе си нотите на любовта, защото тя е тази, която ни кара да се усмихваме и да сме живи!
Предварителна продажба на билети от 10.03.2014 год. на каса в Двореца на културата гр.Перник – партер, от  09.00 до 17.00 часа от понеделник до петък.
Справка на телефони: 076 60 42 83  и  0876 604 633.

Прочети още
Публикувано на: 2014-03-12 09:41:28
‹ First  < 160 161 162 163 164 >  Last ›