Новини

Уведомяваме  Ви, че  обявеното  представяне за 04 юни 2014 год. на  книгата на архимандрит Методий /Жерев/ „ДВАНАДЕСЕТТЕ АПОСТОЛИ  ХРИСТОВИ И  ВЪРХОВНАТА  ВЛАСТ  В  ЦЪРКВАТА”  се отменя.

От ръководството на ОК Дворец на културата

Прочети още
Публикувано на: 2014-06-02 23:10:40

Австрийски салонен оркестър "Бьозе" гостува в Перник с концерт в Двореца на културата, съобщиха за ZaPernik.com. Концертът е в рамките на тазгодишната програма на Австрийските музикални седмици.

В програмата си оркестърът комбинира смесица от традиционни композиции на братята Йохан и Йозеф Щраус с произведения от репертоара си със съвременна музика и носи истински виенски чар. В Перник музикантите изпълниха произведения на Хелмут Маурбергер, Флориан Брамбьок, Кристиан Мюлбахер, Катарина Клемент, Йохан Щраус, Фриц Крайслер, Виолета Динеску, Ирайда Юсупова, Саша Ото, Кристиан Мутшпил, Андреас Хайду, Оскар Айхингер. Австрийските музикални седмици в България се провеждат за 18-ти пореден път и тази година са под патронажа на вицепрезидента на Р България Маргарита Попова. Под мотото „1814-1914-2014: Бунт на чувствата. Романтика и Експресионизъм“ програмата на фестивала обединява известни произведения на класиката и романтиката със съвременни творби, като акцентът е поставен върху преломното време в навечерието на Първата световна война. В рамките на фестивала се провеждат поредица от събития в София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Стара Загора, Габрово, Бургас, Русе, Варна, Велико Търново и Пловдив.

Прочети още
Публикувано на: 2014-05-30 08:38:17

На 2 юни /понеделник/ 2014 г. от 11.30 ч. Общински комплекс Дворец на културата – Перник организира на паметника на Христо Ботев пред ПГЕМП „Христо Ботев” общоградско поклонение с поднасяне на венци и цветя от партии и организации.

Приканваме гражданите да се присъединят.

Прочети още
Публикувано на: 2014-05-29 13:02:20

Концертът на салонен оркестър "Бьозе" в Перник е в рамките на Австрийските музикални седмици, които се провеждат под патронажа на вицепрезидента на Р България Маргарита Попова.

Австрийски салонен оркестър "Бьозе" ще гостува в Перник с концерт на 28 май от 18, 30 ч. в Двореца на културата. Концертът е в рамките на тазгодишната програма на Австрийските музикални седмици. В програмата си оркестърът е комбинирал смесица от традиционни композиции на братята Йохан и Йозеф Щраус с произведения от репертоара си със съвременна музика и носи истински виенски чар. В Перник музикантите ще изпълнят произведения на Хелмут Маурбергер, Флориан Брамбьок, Кристиан Мюлбахер, Катарина Клемент, Йохан Щраус, Фриц Крайслер, Виолета Динеску, Ирайда Юсупова, Саша Ото, Кристиан Мутшпил, Андреас Хайду, Оскар Айхингер.

Австрийските музикални седмици в България  се провеждат за 18-ти пореден път и тази година са под патронажа на вицепрезидента на Р България Маргарита Попова. Под мотото „1814-1914-2014: Бунт на чувствата. Романтика и Експресионизъм“ програмата на фестивала обединява известни произведения на класиката и романтиката със съвременни творби, като акцентът е поставен върху преломното време в навечерието на Първата световна война.

В рамките на фестивала се провеждат поредица от събития в София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Стара Загора, Габрово, Бургас, Русе, Варна, Велико Търново и Пловдив.

Прочети още
Публикувано на: 2014-05-25 08:39:10
‹ First  < 112 113 114 115 116 >  Last ›