Начало

Резултати от XIII Конкурс за детска рисунка, Перник 2020


Важно съобщение!


Скъпи участници, уважаеми колеги и родители,
Информираме Ви, че XV Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти в Перник се отменя, предвид усложнената обстановка в страната и света.
Благодарим Ви за вниманието към нашия конкурс и вярваме, че ще се срещнем отново!
Внесените такси на участниците ще бъдат възстановени.
XIII Конкурс за детска рисунка ще се състои, но ще се отложи във времето. Предстои жури да оцени и класира рисунките на участниците, което ще се осъществи на по-късен етап.
Ще бъдете уведомени своевременно.
За всички промени, моля следете страницата на Общински комплекс Дворец на културата.

Important message!


Dear contestants, colleagues and parents,
We inform you, that the XV International Classical Music Competition for Young Performers in Pernik is cancelled, die to the current situation in the country and the world as a whole.
We thank you for your interest in our competition and we believe, that we shall meet again!
The entrance fees for the competition will be refunded.
XIII Children’s Art Competition will take place, however, it will be postponed in time.
A jury is to grade and rank the paintings of the participants, which will happen at a later stage.
You will be informed for that additionally.
For all further changes, please check the page of the Municipal Complex “Palace of Culture” – Pernik.Виж повече за конкурса тук


Дворецът на културата в гр. Перник е открит на 10  февруари 1957 г., като първата копка е направена на 15 юли 1953 г.. Проектант  на сградата е арх. Александър Иванов Дубовик.

Дворецът на културата е построен в класически стил. Фасадата създава впечатление за хармония и завършеност. Сградата е разположена върху 4250 кв. м разгърната площ и великолепно стои в обкръжаващия парк, привлича погледите със своята красота и величие. Тази сграда наречена „дворец” дори и днес запазва своя блясък и великолепие.

Дворецът на културата е естествен център на богата и разнообразна дейност, наследник и продължител на значителни културни традиции. И днес като водещ културен институт участва активно в духовния живот на гр. Перник.